Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

A început a doua etapă de admitere la liceu

A început a doua etapă de admitere la liceu.

Începând de luni, se pot depune înscrieri pentru probele de aptitudini, limbi străine și limba maternă. Acestea vor avea loc pe 6 și 7 august.

La această etapă de admitere pot participa copiii care au fost repartizați computerizat în prima etapă, dar nu s-au înscris la școala unde au fost repartizați, cei aproximativ 1.600 de absolvenți de clasa a VIII-a care nu au fost repartizați, dar și cei care nu au susținut Evaluarea Națională.

Prin urmare, orice elev care nu este încă înscri și în clasa a IX-a poate să participe în zilele următoare la a doua etapă de admitere, conform declarațiilor ministrului educației, Ligia Deca.

Citește și Intrare gratuită la muzeele din rețeaua Muzeului Național al Literaturii Române Iași

Înscrierile pentru admiterea propriu-zisă vor fi deschise în perioada 12-14 august, iar repartizarea se va face o săptămână mai târziu.

Iată listele cu locuri rămase libere la liceu 2024 după prima etapă a repartizării:

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iaşi – listele cu locuri și precizări pot fi consultate aici.

Cine este repartizat în etapa a doua de admitere

A doua etapă de admitere la liceu are loc pentru elevii aflaţi într-una dintre următoarele situații. Toate acestea conform procedurii Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB): 

a) au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere. Aceștia nu și-au depus dosarele de înscriere în termen sau au renunțat, în scris, la locul ocupat;

b) nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizați computerizat;

c) sunt absolvenți ai clasei a VIII-a din serii anterioare, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024-2025 şi care au participat la procesul de admitere, având medie de admitere, în anii precedenți, dar nu au fost înmatriculati într-o unitate de învăţământ;

d) sunt absolvenți ai clasei a VIII-a. Aceștia nu au susţinut evaluarea naţională și nu li se poate calcula media de admitere;

e) sunt absolvenți ai învăţământului gimnazial care au studiat în străinătate și din această cauză, nu au participat la Evaluarea Naţională de la sfârșitul clasei a VIII-a.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!