Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

Copiii sunt așteptați la o serie de spectacole care vor avea loc în amfiteatrul Bojdeucii din Țicău

Copiii sunt așteptați la o serie de spectacole care vor avea loc în amfiteatrul Bojdeucii din Țicău.

În această vacanță de vară, cei mici sunt invitați la o serie de spectacole care vor avea loc în amfiteatrul Bojdeucii din Țicău.

Duminică, 11 august, începând cu ora 10:00, elevii Școlii Gimnaziale „Costache Antoniu” Țigănași, județul Iași, vor interpreta câteva momente din „Amintiri din copilărie”. Îndrăgita scriere a lui Ion Creangă, urmate de o adaptare după povestea „Fata babei și fata moșneagului”.

Reprezentația este a doua pe agenda muzeului, prima având loc pe 4 august, când elevii au interpretat „Prostia omenească”, adaptare după povestea clasică, scrisă de Ion Creangă. Pe scenă s-a jucat și „Prostia omenească 2.0”. O continuare contemporană a poveștii originale, scrisă de Bogdan-Alexandru Stănescu pentru proiectul „Creangă 2.0” al Editurii Muzeelor Literare.

Proiectul reprezintă o colaborare dintre:

  • Biblioteca Publică Țigănași,
  • Clubul de teatru „Urmașii lui Antoniu”
  • Muzeul Național al Literaturii Române Iași.

Coordonatoarea Clubului de teatru „Urmașii lui Antoniu” este Adela Josanu-Pipirig. Aceasta este bibliotecară la Biblioteca Publică Țigănași, iar proiectul este super-vizat de Cătălin-Mihai Ștefan, educator muzeal MNLR Iași.

„Urmașii lui Antoniu” e o trupă de mici actori, elevi ai Şcolii Gimnaziale „Costache Antoniu”, din comuna Ţigănaşi, înființată în anul 2019, în cadrul Bibliotecii Publice Ţigănaşi, din inițiativa înv. Mihaiela-Adriana Nicolau şi cu sprijinul bibliotecarei Adela Josanu-Pipirig şi al primarului comunei.

Citește și Start pentru proiectarea Parcului Industrial din Pașcani

Clubul a câștigat diverse distincții, printre care recente sunt Premiul Special pentru îmbinarea textului tradițional cu textul modern și Premiul Special pentru Ingeniozitatea Spectacolului, în cadrul Festivalului Județean „Hai la teatru”, ediția a XV-a, 2022, organizat de Teatrul pentru copii și tineret „Luceafărul” Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 22-24 noiembrie 2024, Palatul Culturii...