Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Procurorii ieșeni vor diurnă! Au dat statul român în judecată!

Procurorii ieșeni vor diurnă! Au dat statul român în judecată!

Zeci de procurori din Iași au dat statul român în judecată. Aceștia cer spor de diurnă, aplicat retroactiv, cu penalizări și dobânzi. Toate acestea chiar dacă locuiesc în același oraș în care își desfășoară activitatea.

28 de procurori din Iași au chemat în judecată Ministerul Public pentru a cere să li se dea și lor un spor de diurnă de 2% din salariu, considerându-se discriminați față de magistrații fostei Secții pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, cărora li se plătea diurnă indiferent de localitatea în care lucrau, scrie ZDI.

Procurorii ieșeni consideră că această diurnă a reprezentat de fapt o majorare salarială mascată, de care trebuie să beneficieze și ei. Un procuror din Iași câștigă 20.000 – 23.000 lei pe lună, în funcție de grad și vechime. Prin sporul de 2% ar urma să încaseze 400 – 600 lei în plus la salariu și, ulterior, la pensie.

Citește și Copiii sunt așteptați la o serie de spectacole care vor avea loc în amfiteatrul Bojdeucii din Țicău

Conform legii, judecătorii și procurorii care sunt detașați în altă localitate decât cea de domiciliu beneficiază pe durata delegării sau detașării de o diurnă de 2% din indemnizația de încadrare brută lunară.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!