Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Centru de asistență şi recuperare pentru persoanele vârstnice

Primăria Comunei Miroslava a demarat licitația pentru construcția Centrului de zi destinat asistenței și recuperării persoanelor vârstnice, proiect evaluat la 7,46 milioane lei, din care 5,22 milioane lei sunt alocați construcțiilor și echipamentelor. Acest proiect, finanțat nerambursabil prin Planul Național de Redresare și Reziliență, este planificat să fie finalizat în termen de 12 luni.

Centrul va fi situat în satul Valea Ursului. Acesta se va situa pe un teren de 6.000 metri pătrați. De asemenea, acesta va servi 75 de persoane de peste 65 de ani, dintre care:

  • 50 vor beneficia de servicii de zi,
  • 25 vor primi îngrijire la domiciliu.

Citește și: Restricții de apă în peste 400 de localități

Clădirea va avea un regim de înălțime P+1E parțial, cu parter dedicat spațiilor de recreație, unei săli de mese și unui cabinet medical, iar etajul va cuprinde birouri și vestiare. Vor fi create alei auto și pietonale, spații verzi și 30 de locuri de parcare.

Centrul va urmări să ofere un spațiu sigur și confortabil. De asemenea va încerca să diversifice activitățile pentru vârstnici. Totodată să asigure servicii de îngrijire personală și medicală, să sprijine menținerea relațiilor sociale și să prevină abandonul. Printre serviciile oferite se numără ajutor pentru menaj, consiliere juridică, programe de ergoterapie și consultații medicale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...