Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Evenimente​

A III-a ediție a „Festivalului de Artă şi Atitudine Serile Teiului” la Iași

A III-a ediție a „Festivalului de Artă şi Atitudine Serile Teiului” la Iași.

Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași organizează cea de-a III-a ediție a „Festivalului de Artă şi Atitudine Serile Teiului”. Iubitorii de muzică țărănească veche, de muzică renascentistă, de folk şi folclor adunat din mai multe colțuri ale lumii pot participa în fiecare zi de joi a lunii august la o adevărată sărbătoare a sunetului.

În prima zi de joi a lunii, 8 august, pe scena special amenajată lângă Teiul lui Eminescu, începând cu ora 19:30, artista Doina Lavric-Parghel va susține spectacolul „Povestea soarelui”.

Invitat special va fi artistul vizual Virgiliu Parghel care va expune în Galeria de artă ”Labirint” lucrări de desen inspirate de personalitatea Doinei.

Doina Lavric-Parghel s-a născut în Crăiniceni-Horodiștea, județul Botoşani, la 14 mai 1955. Este absolventă a Facultății de Filologie a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Apoi, timp de 23 de ani, a fost profesoară de limba română.

Citește și Prima licitație a centurii ușoare de ocolire a municipiului Iași

Între anii 2005–2010 Doina Lavric-Parghel a cântat, alături de Grigore Leşe, pe scene din ţară și străinătate. În anul 2012 lansează albumul „Poveste din Bucovina”. Albumul este însoţit de un booklet scris de mâna autoarei şi este ilustrat de pictorul Virgiliu Parghel. În anul 2019 lansează albumul „Povestea Soarelui”,  cuprinzând cântece și povești scurte.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primaria Iasi

octombrie 24, 2024

Expoziția SHARE Architecture Awards 2024 va avea...
Primaria Iasi
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

Congres Internațional la USV Iași: Cercetători din...
Primaria Iasi

octombrie 23, 2024

În perioada 22-24 noiembrie 2024, Palatul Culturii...