Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Promovabilitatea la examenul de definitivat de la Iași a înregistrat o creștere de 3 procente în urma contestațiilor

Promovabilitatea la examenul de definitivat de la Iași a înregistrat o creștere de 3 procente în urma contestațiilor.

Ieri, pe 6 august, au fost publicate rezultatele finale ale examenului național de Definitivat pentru învățământul preuniversitar, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul oficial definitivat.edu.ro.

Potrivit informațiilor transmise de către Inspectoratul Școlar Județean, în județul Iași rata de promovare în urma afișării rezultatelor finale a crescut la 81,47%, comparativ cu rezultatele inițiale de 78,34%. Această valoare este peste media națională de 76,45%.

După soluționarea contestațiilor, au fost identificați 365 de candidați cu medii mai mari sau egale cu 8, în comparație cu cei 351 declarați inițial promovați. Din aceștia, 4 candidați au obținut nota maximă, 10, la examenul de definitivare.

26 de candidați au obținut note între 9,50 și 9,99, în timp ce 164 au obținut note între 5 și 7,99. Doar 12 candidați au încheiat proba cu note sub 5.

75 de candidați au avut modificări în notele lor ca urmare a contestațiilor depuse. Pentru a fi considerat promovat conform reglementărilor actuale, un candidat trebuie să obțină o medie minimă de 8, calculată ca o medie ponderată a notelor obținute la toate evaluările, inclusiv proba scrisă. Proba scrisă reprezintă 70% din nota finală și este necesar ca aceasta să fie de cel puțin 8 pentru a promova examenul.

Citește și A III-a ediție a „Festivalului de Artă şi Atitudine Serile Teiului” la Iași

Profesorii promovați primesc dreptul de a preda în școlile din învățământul preuniversitar și de a obține un post definitiv, aceasta fiind principalul obiectiv al examenului național. După ce obțin postul definitiv în învățământ, un profesor depășește stadiul de începător și poate avansa pe o cale de specializare în continuare, avansând ulterior în gradele didactice.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...