Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Consiliul Județean a alocat fonduri pentru reconstrucția a două chilii

Consiliul Județean a alocat fonduri pentru reconstrucția a două chilii. Consiliul Județean Neamț a aprobat, în cadrul unei ședințe online, alocarea a 500.000 lei către Mănăstirea Văratec pentru reconstrucția a două chilii distruse în incendiul din 29 aprilie. Decizia a fost luată pe baza unui proiect tehnic și a cererilor depuse de Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Acești bani au fost redirecționați dintr-un fond neutilizat și vor fi folosiți pentru reconstrucția chiliilor, fiecare având o suprafață locuibilă de aproximativ 190 mp.

Primăria Agapia a suplimentat bugetul cu 100.000 lei, ceea ce aduce suma totală alocată pentru reconstrucție la 120.000 euro. Maica Stareță a lansat apeluri pentru donații. Mănăstirea dispune de lemn din pădurile proprii, gestionate printr-un ocol silvic, reducând astfel costurile de construcție.

Citește și: Fruntași în UE la creșterea anuală a vânzărilor cu amănuntul

Calculul sugerează că din bani publici s-au alocat 60.000 euro pentru fiecare chilie, iar donațiile suplimentare ar putea asigura complet reconstrucția, inclusiv asigurarea necesară.

Se estimează că aceste fonduri vor permite construirea unor chilii durabile, realizate cu responsabilitate. Totodată ar putea lăsa și un surplus pentru alte necesități legate de întreținerea clădirilor. În plus, contribuțiile din donații și resursele interne ale mănăstirii vor sprijini procesul de reconstrucție.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...