Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Mobilier școlar cu bani din PNRR

Primarul Mihai Chirica a anunţat că a semnat contractul de furnizare de mobilier şcolar pentru 966 de:

  • săli de clasă de şcoli generale,
  • şcoli gimnaziale,
  • licee.

Este vorba de o cantitate impresionantă de dotări şcolare: 26.956 de bănci, 26.956 de scaune, 966 de catedre, 865 de scaune pentru catedre, 449 de dulapuri şi 119 cuiere. Potrivit sursei citate, licitaţia organizată de Primărie a avut o prevedere bugetară de peste 22 milioane de lei cu TVA şi a atras patru oferte. După evaluarea acestora, contractul a fost semnat cu asocierea SC CNC Romcenter SRL – Fe Pazarlama Mobilya Imalat Ithalat Ihracat Sanayi Ve Ticaret Limited Sirketi, pentru o sumă de doar 14,9 milioane de lei cu TVA.

Asocierea trebuie să livreze mobilierul în cel mult 105 zile de la data semnării contractului şi a comenzii. Aceeaşi sursă menţionează că licitaţia a inclus şi un lot care vizează achiziţia de mobilier pentru 186 de grupe de grădiniţă. Aceasta este o procedură care are o prevedere financiară de 4,3 milioane de lei cu TVA. Tot aceasta a atras cinci oferte. Evaluarea acestora s-a încheiat, iar contractul este semnat cu SC Eurodidactica SRL pentru o 2,25 milioane de lei cu TVA.

Cele două achiziţii importante sunt incluse în proiectul european de ‘Dotare cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar’, care beneficiază de o finanţare totală de peste 88,79 milioane de lei prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Bunurile achiziţionate prin intermediul acestui proiect vor fi instalate şi montate la 63 de unităţi de învăţământ preuniversitar, din totalul celor 71 din municipiul Iaşi. Dintre cele 63 unităţi de învăţământ, 13 sunt grădiniţe şi 50 sunt şcoli şi licee.

Citește și: Femeile din categorii vulnerabile, care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024, vor beneficia de tichete sociale

Pe lângă dotarea cu mobilier a celor 1.150 de săli de grupă şi de clasă, proiectul general finanţat prin PNRR presupune şi dotarea a 45 de laboratoare de informatică în şcoli / licee.

Lista continuă cu:

  • 6 laboratoare de informatică în grădiniţe;
  • 1.386 de săli de clasă şi de grupă cu echipamente TIC;
  • 43 de laboratoare de ştiinţe;
  • 30 de cabinete şcolare;
  • 53 de cabinete de asistenţă psihopedagogică;
  • 40 de săli de sport.

”Pe lângă alocările de la bugetul local, facem eforturi pentru a obţine, fonduri europene. Toate acestea pentru îmbunătăţirea condiţiilor de care beneficiază preşcolarii şi elevii din oraşul nostru. În acest fel am ajuns la cel mai mare program de investiţii din istoria educaţiei ieşene. În această perioadă municipalitatea ieşeană organizează licitaţii pentru achiziţia celorlalte dotări:

  • o procedură pentru laboratoare de informatică şi echipamente TIC,
  • una pentru ateliere de alimentaţie publică,
  • una pentru ateliere de mecanică şi electromecanică,
  • una pentru dotarea de laboratoare de ştiinţe, cabinete de asistenţă psihopedagogică şi ateliere de practică
  • una pentru dotări şi echipamente pentru săli de sport”,

Adeclarat primarul Mihai Chirica.

Acesta a menţionat că tot prin PNRR municipalitatea ieşeană a obţinut o finanţare totală de 26,32 de milioane de euro pentru reabilitarea termică a 21 de clădiri de la 14 unităţi şcolare. Prin aceleiaşi surse de finanţare, printr-un proiect în valoare de 8,76 milioane euro, Primăria Iaşi va eficientiza energetic clădirea unui liceu şi va extinde alte două unităţi de învăţământ.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...
Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...