Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Locuințele sociale din Grădinari aproape gata

Locuințele sociale din Grădinari aproape gata. Municipalitatea din Iași organizează două licitații pentru finalizarea lucrărilor la blocurile de locuințe sociale și convenabile C1 și C2, situate în zona Grădinari. Primarul Mihai Chirica a anunțat o procedură cu un buget de 883.000 lei (fără TVA) pentru lucrări suplimentare, care a primit o ofertă ce este actualmente în evaluare. Aceste lucrări, menționate ca intervenții de detaliu, sunt programate să fie executate în maximum două săptămâni de la semnarea contractului.

Cea de-a doua licitație vizează contractarea unei expertize tehnice, estimată la 178.000 lei. Firma selectată trebuie să finalizeze documentația pentru execuția lucrărilor până pe 20 august. Aceasta este esențială pentru obținerea avizelor necesare de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Citește și: Mobilier școlar cu bani din PNRR

Documentația a fost lipsă din cauza primei companii contractate, ElitConstruct SRL, care a înregistrat faliment și a abandonat lucrările fără a preda documentația completă. În 2022, municipalitatea a încheiat un nou contract cu asocierea CVF Designer 2008 SRL – Trust AVB SRL pentru continuarea lucrărilor, iar stadiul actual al acestora este de aproximativ 95%.

Primarul Chirica a subliniat că, în ciuda problemelor întâmpinate, investiția este aproape de finalizare, iar repartizarea locuințelor către beneficiari poate începe curând. Cele două blocuri, C1 și C2, vor avea un total de 72 de apartamente. Acestea vor fi împărțite în 36 de apartamente cu o cameră, 28 cu două camere și 8 cu trei camere. De asemenea, acestea vor fi situate pe bulevardul Metalurgiei și strada Grădinari, nr. 59 – 73. Imobilele au un regim de înălțime de S+P+3E+M. Ele vor include 99 de locuri de parcare, dintre care patru pentru persoane cu dizabilități.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!