Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Activități de prevenire a consumului de droguri în taberele de vară

În perioada 5-7 august, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Suceava și polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au desfășurat activități de prevenire în taberele de vară. Aceste activități s-au desfășurat în localitățile Sucevița, Voroneț și Vatra Moldoviței. Scopul principal a fost informarea și conștientizarea tinerilor și adolescenților despre riscurile consumului de droguri și alcool.

Peste 150 de tineri și adolescenți au participat la aceste sesiuni educative. Ei au primit informații despre efectele și riscurile consumului de droguri. Specialiștii au discutat și despre factorii de risc și de protecție. De asemenea, au fost prezentate și serviciile de asistență specializată disponibile la nivel local. Tinerii au fost informați despre cum pot accesa aceste servicii în caz de necesitate.

Specialiștii Antidrog și Polițiștii organizează activități de prevenire a consumului de droguri în taberele de vară

Voluntarii prezenți în tabere au fost instruiți să recunoască semnele și simptomele intoxicației cu substanțe psihoactive. Astfel, ei pot interveni rapid și eficient în caz de urgență.

Citește și: 81,47% procentul de promovare la Definitivat

Agenția Națională Antidrog asigură servicii de consiliere psihologică și socială, gratuit și confidențial. Aceste servicii sunt disponibile pentru adolescenții la risc de consum sau deja consumatori de substanțe psihoactive. Părinții și aparținătorii legali pot beneficia, de asemenea, de aceste servicii.

Aceste activități de prevenire sunt esențiale pentru educarea tinerilor și reducerea riscurilor asociate consumului de droguri. Informarea corectă și accesul la resurse specializate sunt pași importanți în combaterea acestui fenomen. Tinerii din Suceava au astfel șansa de a fi mai bine pregătiți să facă față tentațiilor și pericolelor din societatea actuală.

Continuarea acestor acțiuni de informare și prevenire în taberele de vară este crucială. Implicarea specialiștilor și a poliției în educarea tinerilor este un exemplu de bună practică ce ar trebui urmat la nivel național.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....