Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Percheziții de amploare la Onești

Percheziții de amploare la Onești. În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 6 percheziții domiciliare. Acțiunea s-a desfășurat în municipiul București și județul Bacău, la Onești. Polițiștii au acționat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București. Perchezițiile vizează un dosar penal de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălare de bani și complicitate la aceste fapte.

Din cercetări a reieșit că 4 persoane, inclusiv o persoană juridică, au fost implicate în înșelăciune. Acestea au indus în eroare păgubiții, promițând investiții în criptomonede. Sumele de bani au fost justificate prin contracte de împrumut sau comision. Victimele au fost făcute să creadă că banii vor genera profituri substanțiale.

Prejudiciul total cauzat este de 1.500.000 de dolari și 1.761.400 de euro. Polițiștii vor pune în executare mandate de aducere emise pe numele a 3 persoane, pentru audieri. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Citește și: 81,47% procentul de promovare la Definitivat

La acțiune au participat polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratelor de poliție județene Bacău și Vrancea. Activitățile au beneficiat de sprijinul Institutului Național de Criminalistică și Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale. De asemenea, Gruparea de Jandarmi Mobile Bacău a fost implicată în operațiune.

Acțiunea face parte dintr-o amplă operațiune de combatere a infracțiunilor economice. Poliția Română continuă investigațiile pentru a stabili întreaga dimensiune a activităților infracționale. Este un semnal clar că autoritățile sunt hotărâte să lupte împotriva fraudelor economice.

Păgubiții sunt sfătuiți să colaboreze cu autoritățile pentru a recupera prejudiciul. Încrederea în promisiuni de profituri rapide poate avea consecințe grave. Poliția atrage atenția asupra riscurilor implicate în astfel de investiții.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....