Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Stadiul PNI în Iași: Absorbție de doar 15% din fonduri

Stadiul PNI în Iași: Absorbție de doar 15% din fonduri. Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” avansează lent în județul Iași. Până acum, doar 15% din sumele alocate au fost decontate. Conform APIX.ro, în baza datelor Ministerului Dezvoltării, din cei 2,08 miliarde de lei alocați, doar 308 milioane lei au fost plătiți. Fondurile sunt destinate reabilitării infrastructurii și extinderii rețelelor de gaze.

Pentru infrastructură, județul Iași a primit 1,5 miliarde de lei, din care s-au contractat 1,4 miliarde. Plățile efectuate reprezintă 19,4% din suma contractată. În ceea ce privește proiectele de gaze, doar 170 milioane lei au fost contractați din totalul alocațiilor. Toate acestea cu plăți de doar 25 milioane lei, adică 15% din suma contractată și 4% din suma alocată.

Citește și: Iașiul va avea un nou stadion în câteva luni

Printre cele mai avansate proiecte de infrastructură se numără:

  • Consiliul Județean Iași: Reabilitarea unui drum județean de 30 km, cu un stadiu de 99% și o valoare de 21 milioane lei, lucrările fiind efectuate de Eky Sam.
  • Primăria Țibana: Refacerea unui drum comunal de 8,1 km, cu un stadiu de 98% și o valoare de 11,5 milioane lei, lucrările fiind realizate de Danlin XXL.
  • Comuna Scânteia: Reabilitarea unui drum comunal de 3,7 km, cu un stadiu de 92% și o valoare de 3 milioane lei, executată de Enviro Construct.

Cel mai mare proiect de infrastructură este al CJ Iași, cu o valoare de 63 milioane lei pentru reabilitarea a peste 10 km de drum.

Alte proiecte notabile sunt:

  • Scânteia: 40 milioane lei pentru rețele de apă, în etapa de recepție a documentației tehnice.
  • Miroslava: 38 milioane lei pentru canalizare, cu un stadiu de execuție de 54%.
  • Municipiul Iași: 37 milioane lei pentru pasajul Socola, cu un grad de execuție de 1%.

În sectorul de gaze, plăți au fost realizate pentru două proiecte: 22 milioane lei la Deleni și 2,4 milioane lei la Victoria. Alte proiecte sunt contractate, dar fără plăți semnificative.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...