Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Recorduri de temperatură în iulie 2024

În iulie 2024, au fost înregistrate cele mai calde două zile din istorie. Serviciul Copernicus pentru schimbări climatice al Uniunii Europene a anunțat joi că luna trecută a fost a doua cea mai caldă lună iulie din istorie. În ultimele 13 luni, fiecare lună a fost cea mai caldă înregistrată vreodată.

Temperaturile din iulie 2024 au fost cu 1,48 grade Celsius (2,7 grade Fahrenheit) mai ridicate decât media preindustrială din perioada 1850-1990. În ultimele 12 luni, temperaturile au fost cu 1,64 grade Celsius peste media preindustrială.

Julien Nicolas, cercetător în domeniul climei la Copernicus, a declarat pentru Reuters că fenomenul El Nino a contribuit la creșterea temperaturilor globale. El a subliniat că, deși El Nino s-a încheiat, tendința de încălzire globală va continua. Nicolas a avertizat că recordurile de temperatură și valurile de căldură nu sunt terminate.

Citește și: Hunter Biden acuzat că a primit 3 milioane de dolari de la un om de afaceri român

Recorduri de temperatură în iulie 2024: Cele mai calde zile înregistrate.

Emisiile de gaze cu efect de seră din industriile bazate pe combustibili fosili sunt principalele cauze ale temperaturilor ridicate. De asemenea, oceanele, afectate în mod normal de El Nino, au înregistrat o creștere neobișnuită a temperaturilor.

În sudul și estul Europei, vestul Statelor Unite, vestul Canadei, cea mai mare parte a Africii, Orientul Mijlociu, Asia și estul Antarcticii s-au înregistrat temperaturi peste medie. În contrast, nord-vestul Europei, vestul Antarcticii, părți din Statele Unite, America de Sud și Australia au avut temperaturi apropiate sau sub medie.

În nordul Europei și sud-estul Turciei, luna iulie a fost mai ploioasă decât media. Toate acestea în timp ce sudul și estul Europei au avut avertizări de secetă. Gheața marină arctică a scăzut cu 7% sub medie. Iar gheața din Antarctica a fost cu 11% sub medie, a doua cea mai redusă valoare pentru luna iulie. Temperaturile globale ale mării au rămas aproape de niveluri record, cu doar 0,1 grade Celsius sub iulie 2023, punând capăt unei serii de 15 luni de noi recorduri.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!