Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

China a interzis importurile din România și Grecia

China a impus o interdicție de import pentru ovine și caprine din Grecia și România. Decizia vizează prevenirea răspândirii pestei micilor rumegătoare, o boală extrem de contagioasă pentru animale.

Potrivit unei relatări Reuters, interdicția pentru importurile din Grecia a fost introdusă la 26 iulie. În ceea ce privește România, interdicția a intrat în vigoare pe 2 august, conform comunicatelor oficiale.

Pesta micilor rumegătoare a fost detectată pentru prima dată în Grecia pe 11 iulie. Focusul focarului a fost regiunea Thessalia. Autoritățile din Grecia au implementat măsuri stricte pentru transportul și sacrificarea animalelor până la 8 august.

Citește și: Festivalul Inimo: 10.000 de copii defavorizați vor merge la școală

În Grecia, aproximativ 14.000 – 15.000 de oi și capre au fost omorâte până acum, conform Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor. În România, numărul animalelor sacrificate a ajuns la 230.000.

Virusul nu reprezintă un pericol pentru oameni, dar este extrem de contagios în rândul caprinelor și ovinelor. Boala poate provoca moartea a până la 70% dintre animalele infectate.

Măsurile luate de China subliniază preocuparea globală față de răspândirea rapidă a acestui virus. Autoritățile din ambele țări afectate colaborează pentru a controla focarele și a limita impactul economic al acestei crize.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!