Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Trei licee ieșene beneficiază de fonduri PNRR pentru modernizare și extindere cu spații didactice

Trei licee ieșene beneficiază de fonduri PNRR pentru modernizare și extindere cu spații didactice.

Primarul Mihai Chirica a semnat la Ministerul Educației, contractul de finanțare europeană a proiectului prin care va fi modernizat un colegiu ieșean și vor fi extinse cu spații didactice altele două.

Investițiile au o valoare totală de 43.285.051,03 lei – aproximativ 8,76 milioane de euro și vor fi susținute cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – Componenta 15: Educație, Investiția 10: Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi.

Creşterea performanţei energetice

Proiectul de modernizare a clădirii Colegiului Naţional „Garabet Ibrăileanu”, cu o valoare de 10.459.614,11 lei, vizează creşterea performanţei energetice a imobilului, ceea ce presupune lucrări de îmbunătăţire a izolaţiei termice a anvelopei, a şarpantelor şi învelitorilor, modernizarea instalațiilor termice, de ventilare şi climatizare, utilizarea surselor regenerabile de energie, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent cu LED etc.

Extinderea corpului A prin construirea a opt noi săli de clasă

În cazul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, investiția, în valoare 15.993.000,69 lei, va consta în extinderea corpului A cu 1.440 de metri pătrați. Toate acestea prin construirea a opt noi săli de clasă, spații tehnice și de depozitare. Noul tronson va beneficia de cele mai bune soluții constructive pentru eficiență energetică. Acest lucru va duce la reducerea cu 20% a costurilor de exploatare pentru energie și apă. De asemenea și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 32%.

Construirea un nou corp de clădire în care vor fi amenajate nouă săli de clasă

În ceea ce privește Liceul Teoretic „Miron Costin”, Primăria va construi un nou corp de clădire S+P+2E cu o suprafață de circa 1.482 de metri pătrați, în care vor fi amenajate nouă săli de clasă, spații tehnice și de depozitare. Valoarea acestei investiții este de 16.871.196,22 lei.

Citește și Curtea de Apel Iași: Fostă directoare de la UMF Iași trebuie să înapoieze 2,2 milioane de lei!

Prin PNRR, dar pe Componenta 5: Valul Renovării, există deja proiecte în derulare. Acestea privesc reabilitarea termică a 21 de clădiri a 14 unități școlare.

Valoarea totală a celor 14 proiecte este de 129.540.160,55 lei, circa 26,22 milioane euro.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Pe 20 și 21 noiembrie, conducerea RA...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Începând de luni, 28 octombrie, trenul de...
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Primarul Marius Pintilie a făcut anunțuri importante...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Institutul de Chimie Macromoleculară „Petru Poni” din...