Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: In memoriam Nicu Covaci

Câteva sute de motocicliști veniți la Suceava din mai multe zone ale țării au luat parte la marșul motocicliștilor dedicat memoriei lui Nicu Covaci, liderul cunoscutei și îndrăgitei formații Phoenix care a decedat recent. Evenimentul iubitorilor de motoare pe două roți a avut loc sâmbătă, 10 august, cu începere de la ora 12:00. Plecarea s-a făcut de la platoul Cetății de Scaun unde avea loc un alt eveniment al motocicliștilor: Bucovina Motorfest.

Marșul din 10 august a fost organizat de clubul Legio Phoenix MC România, împreună cu formația Phoenix Transsylvania. Acesta a fost deschis de două motociclete ale poliției. La rândul lor, acestea, au fost urmate de motocicliștii participanți la festivalul Bucovina Motorfest de la Suceava. La final s-a aflat o dubă a Jandarmeriei.

Citește și Reabilitare și mutare linii de tramvai

Înainte de a porni motocicliștii în marșul lor până la Rădăuți și apoi la Horodnic de Jos, mulți dintre ei au scultat melodii consacrate ale formației Phoenix. În vreme ce alții doar turau motoarele și discutau unii cu alții.

La acest marș la care au luat parte foarte mulți motocicliști din țară și chiar de peste hotare, au fost și câțiva care purtau steaguri cu chipul lui Nicu Covaci și pasărea Phoenix.

Așa cum au planificat organizatorii, alinierea motocicletelor în parcarea Cetății de Scaun s-a făcut în jurul orei 11:30. În jurul orei 12:00, coloana de motoare a început de la Suceava spre Rădăuți și apoi la Horodnic de Jos. Nu a fost deloc întâmplătoare această destinație, deoarece acolo este un muzeu particular deținut de omul de afaceri Alexandru Şcheul, patronul firmei Killer. De altfel un împătimit al motoarelor și care are expuse în muzeul său nu mai puțin de 260 de motociclete restaurate. Toate acestea în stare de funcționare.

Evenimentul de sâmbătă din cadrul ediției a cincea a Bucovina MotorFest a fost unul special. Acesta nu a fost deloc festiv. Totodată a avut în vedere nu doar decesul lui Nicu Covaci, cât și faptul că ediția din 2023 de la Bucovina Motor Fest a fost încheiată de trupa Phoenix.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....