Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Licitații pentru modernizarea drumurilor în zece comune din județ

Licitații pentru modernizarea drumurilor în zece comune din județ. Primăria Cotnari va aloca aproximativ două milioane de euro pentru modernizarea drumurilor comunale și sătești, finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Licitația pentru aceste lucrări a fost lansată, iar constructorii interesați pot depune oferte până la sfârșitul lunii august. Proiectul prevede reabilitarea a circa 8 km de drumuri, în principal pentru a remedia problemele legate de scurgerea apelor și degradarea infrastructurii existente.

Lucrările vor fi efectuate în șase dintre cele 11 sate ale comunei Cotnari. Modernizarea va include realizarea unei structuri rutiere cu mai multe straturi:

strat de uzură din beton asfaltic, strat de legătură din beton asfaltic deschis, strat de fundație din piatră spartă, strat inferior din balast și strat de formă stabilizat mecanic.

Vezi și: O pasăre a forțat un avion care zbura Iași-Bologna să revină la sol.

În județul Iași sunt în curs și alte licitații pentru modernizarea drumurilor, finanțate prin diverse programe. Acestea includ proiecte în localități precum Răducăneni, Belcești, Mogoșești-Siret, Moțca, Gorban, Dobrovăț, Dolhești, Cozmești și Brăești. În cadrul PNI „Anghel Saligny”, au fost semnate zeci de contracte de finanțare, cu o alocare totală de 1,5 miliarde lei pentru infrastructură și 600 milioane lei pentru sisteme de alimentare cu gaze naturale. Proiectele au fost aprobate în 2022. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook, pentru a fi primul informat din județul tău!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...