Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Ediție nouă: Titluri de Stat Tezaur 2024

Titluri de Stat Tezaur 2024. Începând cu 12 august 2024, românii pot achiziționa titluri de stat Tezaur cu dobânzi anuale de până la 6,6%, disponibile cu maturități de unu și trei ani. Achizițiile pot fi efectuate online până pe 5 septembrie 2024, de către persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri emise prin unitățile Trezoreriei Statului. În plus, între 12 august și 6 septembrie 2024, titlurile sunt disponibile și la sediile Trezoreriei Statului, iar în mediul rural, până pe 4 septembrie 2024, și prin subunitățile poștale ale CN Poșta Română.

Vezi și: Primăria Iași curăță străzile de 5.000 de mașini abandonate!

Dobânda acestor titluri de stat este anuală și se plătește conform prospectului de emisiune, asigurând un venit stabil investitorilor. Titlurile sunt transferabile, permițând vânzarea lor pe piața secundară, și pot fi răscumpărate anticipat, oferind flexibilitate deținătorilor. Investitorii pot face mai multe subscrieri în cadrul aceleași emisiuni și pot anula subscrierile în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Unul dintre principalele avantaje ale acestor titluri de stat este faptul că dobânzile obținute nu sunt impozitate. Lucru ce le face o opțiune de investiție extrem de atractivă pentru cei care doresc să-și maximizeze randamentele nete. Astfel, investitorii pot beneficia de un venit pasiv consistent, fără să fie nevoiți să plătească impozit pe dobânzile primite. Această caracteristică adaugă un nivel suplimentar de atractivitate, mai ales în comparație cu alte instrumente financiare care sunt supuse impozitării. Titlurile de stat oferă, așadar, o combinație de siguranță, flexibilitate și eficiență fiscală. Aceastea fiind o alegere favorabilă pentru investitorii care caută stabilitate și randamente garantate pe termen mediu și lung.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...