Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Alertă de caniculă: Cod galben și cod portocaliu în zilele următoare

Alertă de caniculă: Cod galben și cod portocaliu în zilele următoare. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod galben și cod portocaliu pentru caniculă și disconfort termic, valabile între 12 și 14 august, pentru majoritatea României.

Citește și: Vaslui: Varianta ocolitoare vine cu exproprieri

12 august:

  • Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și mare parte din Muntenia. Temperaturile maxime vor ajunge la 35-37 de grade Celsius, posibil 38 de grade în zone izolate. Disconfortul termic va fi accentuat, cu un indice temperatură-umezeală (ITU) peste 80 de unități, iar nopțile vor fi tropicale, cu minime de aproximativ 20 de grade.

13 august:

  • Cod galben și cod portocaliu. Codul galben se aplică în Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nord-estul Munteniei, sud-vestul Dobrogei și Carpații Meridionali și Occidentali, cu temperaturi de 35-38 de grade Celsius și disconfort termic ridicat. Codul portocaliu vizează Banat, Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor înregistra 39-40 de grade Celsius și disconfort termic extrem. Noaptea, temperaturile minime vor varia între 21 și 24 de grade.

14 august:

  • Cod galben pentru Crișana, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și o parte din Muntenia, cu temperaturi de 35-37 de grade Celsius și disconfort termic ridicat. Cod portocaliu în Banat, sudul și sud-vestul Olteniei, și sud-vestul Munteniei, cu maxime între 38 și 39 de grade și disconfort termic extrem. Minimele nocturne vor fi între 21 și 24 de grade.

ANM avertizează că valul de căldură va persista, mai ales în vestul țării și local în sud și centru. Se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare, hidratarea adecvată și evitarea efortului fizic intens în orele de vârf ale zilei. Avertizările vor fi actualizate în funcție de evoluția vremii.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook, pentru a fi primul informat din județul tău!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...