Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Fostul primar din Schitu Duca, Mihai Mihalache, a fost reținut de Poliție

În această dimineață, la ora 6:00, poliția a descins la locuința fostului primar din Schitu Duca, Mihai Mihalache, unde a efectuat o percheziție. După aceasta, Mihalache a fost dus la Iași pentru anchetă. Polițiștii au ieșit din casa din Schitu Duca cu o geantă plină cu bani.

Citește și Zilele Rezervației Forestiere Tătăruși, în perioada 16 – 18 august. Programul evenimentelor

Se vehiculează acuzații grave la adresa lui Mihalache.

Există suspiciuni că Mihai Mihalache ar putea fi acuzat de muncă la negru (practic sclavie la stânele pe care le deține), sechestrare de persoane și agresiune.

Deși investigațiile sunt în curs, aceste acuzații, dacă se confirmă, ar putea avea repercusiuni serioase pentru fostul primar, cunoscut pentru activitatea sa la stânele pe care le deține în zonă. Cazul atrage atenția asupra unor practici ilegale care afectează grav drepturile fundamentale ale persoanelor implicate.

Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile și care vor fi concluziile anchetei desfășurate de autorități. Informațiile sunt în continuare în curs de actualizare, iar Jurnalul de Iași va urmări îndeaproape desfășurarea evenimentelor.

Sursa: Jurnalul de Iași.

Fostul primar al comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, nu este la prima sa confruntare cu legea.

Pe lângă recentele suspiciuni legate de muncă la negru, sechestrare de persoane și agresiune, Mihalache se află în centrul unui alt scandal juridic.

Primăria pe care a condus-o timp de trei mandate l-a dat în judecată. Aceasta la acuzat că a plătit ilegal suma de peste 20.000 de lei secretarului primăriei. În acest context, Mihalache este acuzat de gestionarea defectuoasă a fondurilor publice. Acest lucru a dus la deschiderea unui proces în instanță.

Procesul, care se află abia la început, a fost amânat de magistrații Tribunalului Iași. Toate acestea pentru a permite Primăriei Schitu Duca să prezinte documente și relații suplimentare care să susțină acuzațiile aduse împotriva fostului edil. Dezbaterile vor continua după vacanța judecătorească. Rezultatul acestui caz ar putea adăuga noi probleme legale în portofoliul deja încărcat al fostului primar.

Aceste evenimente ridică semne de întrebare serioase cu privire la activitatea lui Mihalache în perioada în care a deținut funcția de primar și subliniază necesitatea unui control mai strict asupra gestionării fondurilor publice în administrațiile locale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...