Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Salariul mediu net în administrația publică este de 7.055 lei pe lună

Salariul mediu net în administrația publică este de 7.055 lei pe lună. În luna iunie 2024, salariul mediu net în administrația publică a ajuns la 7.055 lei pe lună, înregistrând o creștere de 1.000 lei față de aceeași perioadă a anului trecut și fiind cu aproape 2.000 lei mai mare decât media pe economie, conform Institutului Național de Statistică. Salariul mediu net pe economie a fost de 5.176 lei, cu o creștere de 58 lei (+1,1%) față de luna mai 2024.

În administrația publică, salariul mediu net a crescut cu 266 lei între mai și iunie 2024. Creșterea anuală a fost de aproape 17%, depășind rata inflației.

Citește și: Rambursăm bani fermierilor

Salariile în învățământ și sănătate au fost de 5.808 lei și respectiv 5.274 lei în aceeași perioadă.

Comparativ cu iunie anul trecut, câștigul salarial mediu net a crescut cu 12,5%. Ministrul de Finanțe a subliniat că măsurile recente de creștere salarială și cheltuielile de investiții au avut un impact semnificativ asupra bugetului, cu influențe suplimentare așteptate odată cu recalcularea pensiilor în septembrie.

Ministrul de Finanțe a evidențiat impactul măsurilor recente de creștere salarială și a investițiilor asupra bugetului. Acesta a menționat că se așteaptă influențe suplimentare odată cu recalcularea pensiilor programată pentru luna septembrie. Aceste creșteri salariale și cheltuielile aferente evidențiază provocările bugetare pe termen mediu și lung. Toate acestea într-un context economic în care sustenabilitatea fiscală rămâne o prioritate.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...