Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

De luni, 19 august, se dă startul Programului Rabla Plus

De luni, 19 august, se dă startul Programului Rabla Plus.

Administraţia Fondului pentru Mediu organizează o nouă sesiune de înscriere pentru persoanele fizice, persoanele juridice, unităţile administrativ-teritoriale şi instituţiile publice în cadrul Programului Rabla Plus.

In Programul „Rabla Plus”, solicitantul beneficiază de ecotichet la achiziţionarea unui autovehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puţin unui autovehicul uzat. Se pot preda spre casare maximum două autovehicule uzate.

Citește și Un transformator de dimensiuni mari va fi transportat până în vama Siret

Cuantumul ecotichetului, indiferent de numărul de autovehicule uzate predate spre casare, este de 25.500 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta, 13.000 de lei pentru achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid, cu excepţia motocicletelor, care generează maximum 80 grame dioxid de carbon/km, 13.000 de lei pentru achiziţionarea unei motociclete electrice.

Programul Rabla Plus are ca scop încurajarea achiziționării de vehicule nepoluante, contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la îmbunătățirea calității aerului. Pe lângă beneficiile financiare, programul promovează tranziția către o mobilitate mai sustenabilă și sprijină dezvoltarea infrastructurii pentru vehiculele electrice în România.

Participanții sunt încurajați să profite de această oportunitate pentru a moderniza flotele auto și a contribui la protejarea mediului. Mai multe detalii și informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!