Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Fostul edil al localității Schitu Duca, Mihai Mihalache, a fost arestat 30 de zile

Fostul edil al localității Schitu Duca, Mihai Mihalache, a fost arestat 30 de zile.

Cererea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătorie privind arestarea lui Mihalache pentru 30 de zile a fost validată de către judecătorul de drepturi și libertăți.

Fostul primar este învinuit de trei incidente de privare ilegală de libertate și agresiune fizică sau alte forme de violență.

Privarea de libertate este sancționată cu o pedeapsă de maximum 7 ani de închisoare, iar pentru acte de violență, Mihalache poate primi o pedeapsă de până la 5 ani de detenție.

Respinge excepţia tardivităţii formulată de inculpat prin apărător şi, în temeiul art. 226 raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în dosarul de urmărire penală nr. 7462/261/P/2024, în ceea ce îl priveşte pe inculpatul MIHALACHE MIHAI şi, în consecinţă:

În baza art. 226 Cod procedură penală rap. la art. 202 Cod procedură penală şi art. 223 alin. (2) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului MIHALACHE MIHAI pentru săvârșirea infracțiuniilor de lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată A I), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 C. pen., lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată R ), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 din C.pen, lipsire de libertate în mod ilegal (persoană vătămată R I), faptă prevăzută de art. 205 alin. 1 din C.pen şi lovirea sau alte violențe (persoană vătămată R I), faptă prevăzută de art. 193 alin. 2 din Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Cod penal, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.08.2024 şi până la data de 13.09.2024, inclusiv„, se arată în motivarea judecătorilor.

Citește și Fostul primar din Schitu Duca, Mihai Mihalache, a fost reținut de Poliție

Posibilitatea de a contesta decizia de arest preventiv a lui Mihalache este valabilă timp de 48 de ore. În cazul respingerii contestației, Mihalache va rămâne în detenție până cel puțin pe 13 septembrie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...