Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

(Video) Suceava: Imagini spectaculoase din ”Poiana Cerbilor”

Imagini spectaculoase din ”Poiana Cerbilor”. Un cârd de cerbi impresionant ca număr a fost surprins într-o filmare realizată de silvicultorul Ionel Moroșanu pe un fond cinegetic al Ocolului Silvic Broșteni – Direcția Silvică Suceava. Interesant este faptul că ocolul silvic respectiv este renumit și pentru numărul foarte mare de urși care populează pădurile de acolo, fauna bogată și în același timp puține cazuri de pagube produse în gospodării, comparativ cu alte zone din țară, demonstrând o bună gestionare a întregului areal silvic.

Citește și: Echipajele ISU au desfășurat peste 11.000 de misiuni

Cârdurile de cerbi se alcătuiesc după boncănit, perioada de împerechere are loc toamna, iar separarea are loc după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal. Este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri.

Direcția Silvică Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare păduri de stat.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2024-08-16/Imagini-impresionante-surprinse-la-Brosteni-in-Poiana-Cerbilor#ixzz8j3agAeuz

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....