Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Șofer beat prins după o urmărire ca-n filme

Șofer beat prins după o urmărire ca-n filme. O urmărire a avut loc vineri seara, în jurul orei 20:20, în comuna Vatra Moldoviței, după ce polițiștii au primit informații că un autoturism marca BMW este condus de M. Sigfrid, în vârstă de 20 de ani, aflat sub influența alcoolului.

Polițiștii din zonă s-au deplasat rapid către satul Ciumârna și au observat vehiculul pe DN 17A. Deși au efectuat semnalul regulamentar de oprire utilizând sirenele și luminile, M. Sigfrid nu s-a conformat, continuându-și drumul. Polițiștii au demarat în urmărirea mașinii, iar la aproximativ 500 de metri distanță, șoferul a virat brusc la dreapta pe un drum pietruit, încercând să scape. După o mică distanță parcursă pe un teren accidentat, M. Sigfrid a abandonat autoturismul și a luat-o la fugă prin albia râului Ciumârna, continuând să alerge pe drumul național DN 17A și apoi în fondul forestier. Polițiștii au reușit în cele din urmă să-l prindă și să-l imobilizeze.

Citește și: 2 septembrie 2024, termenul final de vizare a carnetelor de rentă viageră

După prindere, tânărul a fost legitimat, iar testările au relevat o alcoolemie de 0,75 mg/l în aerul expirat. Testul administrat pentru substanțe interzise a fost însă negativ.

Ulterior, fugarul a fost informat că va fi transportat la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc pentru prelevarea de probe biologice. A refuzat această procedură în fața medicilor, refuzul fiind consemnat în procesul-verbal de recoltare.

Pe 17 august 2024, pe baza probelor administrate, s-a dispus continuarea urmăririi penale împotriva lui M. Sigfrid pentru infracțiunea de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.” Tânărul a fost audiat și a fost impusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind  depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Neamț.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....