Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Vom avea două pasaje subterane

Primăria Iași a avansat în planurile de îmbunătățire a infrastructurii. Toate acestea prin atribuirea a două contracte pentru proiectarea pasaje subterane esențiale în oraș. Primul contract, în valoare de 209.500 lei, este destinat construcției unui nou pasaj subteran în zona intersecției Cotnari-Primăverii. Acest proiect urmărește să descongestioneze traficul. Proiectul este semnat cu firma ieșeană Carrera Construct, care are la dispoziție patru luni pentru elaborarea documentației necesare. Pasajul va avea o lungime de aproximativ 250-300 metri. Acesta va fi prevăzut cu câte o bandă pe sens, inclusiv trotuare de serviciu și sisteme de iluminat.

Cel de-al doilea contract, tot în valoare de 209.500 lei, se concentrează pe actualizarea documentației pentru pasajul din fața Pieței Palatului Culturii. Acesta a fost semnat cu firma Kango Project și are ca obiectiv revizuirea proiectului elaborat în 2021, având în vedere că toate avizele obținute anterior au expirat.

Citește și:  Viziune asupra amenajării municipiului

Noul pasaj va asigura capacitatea de trafic auto de două benzi pe sens și va încorpora un traseu pentru tramvai, fiind construit dintr-o structură casetată cu o deschidere de 15 metri.

Ambele inițiative sunt parte a eforturilor municipale de a îmbunătăți fluxul de trafic și a asigura servicii de transport public eficiențe, adaptându-se nevoilor actuale ale orașului. Progresele în aceste proiecte vor fi monitorizate. De asemenea documentația finală trebuie să fie predată în termenul stabilit, asigurându-se astfel continuitatea și funcționalitatea infrastructurii rutiere din Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...