Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Anunțuri

A fost scos la licitație proiectul de modernizare a străzii Olarilor

A fost scos la licitație proiectul de modernizare a străzii Olarilor.

Autoritățile din Ciurea au lansat licitația pentru modernizarea străzii Olarilor, cu scopul de a crea un nou drum de legătură cu Municipiul Iași.

Proiectul, evaluat la 1,7 milioane de lei, a atras atenția mai multor companii interesate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este pe 2 septembrie.

După finalizarea asfaltării pe porțiunea din teritoriul comunei Ciurea, Municipiul Iași trebuie să creeze o nouă legătură care să elibereze traficul de pe șoseaua Nicolina și DJ 248.

În prezent, drumul care conectează Iașiul cu Ciurea prin spatele Fortusului este pietruit, însă odată cu asfaltarea acestuia va deveni extrem de util având în vedere că în orele de vârf circulația de la Lunca Cetățuii până la CUG este blocată.

De asemenea Primăria Iași anunță că a făcut demersuri pentru crearea unei noi legături rutiere între Municipiul Iași, mai exact strada Hlincea, și comuna Ciurea.

Drumul pornește din șoseaua Iași – Hlincea. Acesta trece pe lângă Mănăstirea Hlincea, având o lungime totală de 640 metri până la limita cu comuna Ciurea. Pe primii 500 de metri, drumul are îmbrăcăminte asfaltică. Totodată, acesta are o lățime de 5,50 metri, iar până la limita cu Ciurea îmbrăcăminte de balast și pământ.

Citește și Utilitățile de la Podul Vămășoaia din Bucium au fost relocate

Modernizarea drumului existent presupune lărgirea părții carosabile, asigurarea scurgerii apelor pluviale, executarea de trotuare/piste de biciclete, consolidarea versanților etc. Terenul pe care este amplasat acest drum se află în administrarea Municipiului Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Posturi vacante la Compania de Transport Public...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul Iași face angajări. Vezi ce posturi...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

SC Citadin SA: Restricții de circulație pe...