Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Umbrărescu domină clasamentul constructorilor de autostrăzi în România

Umbrărescu domină clasamentul constructorilor de autostrăzi în România. Dorinel Umbrărescu (UMB) este liderul în topul celor mai performanți antreprenori în domeniul construcțiilor de infrastructură rutieră din România. Potrivit unor surse de la CNAIR și Asociația Pro Infrastructura, UMB se remarcă ca unul dintre cei mai buni constructori din țară, alături de companii internaționale precum Porr (Austria), Nurol, Ozaltin și Mapa-Cenghiz (Turcia). De asemenea, Erbașu (România) își face loc în această categorie, chiar dacă este încă la început în acest sector.

Citește și: Fapte, nu promisiuni!

Umbrărescu domină clasamentul constructorilor de autostrăzi în România

Într-o categorie secundară, cu performanțe medii, se regăsesc companii precum Webuild (Italia), care, deși ar trebui să fie în top, este afectată de problemele de la Podul Brăila.

Citește și: Nuferii din Copou atrag atenția vizitatorilor

Alte firme medii includ:

  • Pizzarotti (Italia),
  • Retter și Coni (România),
  • Trace (Bulgaria),
  • China Civil Engineering (China),

Care are potențial, dar încă așteaptă confirmarea prin rezultate. Pe de altă parte, categoria firmelor cu performanțe slabe este dominată de Aktor (Grecia) și, într-o măsură mai mică, Rizzani (Italia), care se confruntă cu întârzieri semnificative la proiectul VO Craiova Sud. În timp ce Aktor a fost criticată pentru managementul defectuos și resursele insuficiente alocate proiectelor în derulare, Rizzani, deși într-o măsură mai mică, nu a reușit nici ea să respecte termenele stabilite, întâmpinând dificultăți în mobilizarea echipelor și echipamentelor necesare pentru a menține un ritm constant de lucru.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!