Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Modernizarea liniei feroviare Pojorâta – Ilva Mică costă un miliard de euro

Modernizarea liniei feroviare Pojorâta – Ilva Mică costă un miliard de euro. Proiectul de modernizare a liniei feroviare de la Pojorâta la Ilva Mică progresează, CFR lucrând la obținerea acordului de mediu, similar demersului realizat pentru tronsonul Suceava – Pojorâta. Linia propusă pentru reabilitare traversează județele Suceava și Bistrița-Năsăud, incluzând localități precum Vatra Dornei și Ilva Mică. Investiția estimată la 849 milioane de euro, fără TVA, ajunge aproape de un miliard de euro. Se intenționează atragerea de fonduri europene nerambursabile, cu condiția ca finanțarea să fie obținută prompt după avizele preliminare.

Citește și: Ieșenii au al șaselea cel mai mare salariu mediu net din România

Pe 22 august va avea loc o primă evaluare, deoarece traseul intersectează patru arii protejate, ceea ce poate duce la ajustări ale costurilor. Documentația tehnică, odată aprobată, va permite lansarea licitației pentru execuția lucrărilor. Acestea vor permite trenurilor de călători să circule cu 160 km/h și trenurilor de marfă cu 120 km/h.

Durata de realizare a documentației a fost extinsă, și deși contractele de proiectare pentru toate cele trei loturi au fost semnate, finalizarea acestora a fost întârziată. Se estimează că tronsonul Suceava – Păltinoasa și Pojorâta – Ilva Mică vor necesita ajustări suplimentare ale infrastructurii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....