Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Cum să cheltui 4 miliarde de euro

Cum să cheltui 4 miliarde de euro. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat un bilanț al activității sale. Acesta a evidențiat valoarea totală a proiectelor în derulare la nivelul județului Suceava. Acestea au ajuns la suma impresionantă de 4 miliarde de euro. În cadrul unei conferințe de presă, Flutur a detaliat numărul și natura acestor proiecte. Acesta a subliniat că județul are în prezent 86 de proiecte cu avize necesare pentru finanțare. Acestea au însumat 842 de milioane de euro.

Flutur a menționat că din totalul proiectelor, aproximativ 900 de milioane de euro sunt deja înregistrate și pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. De asemenea, a subliniat importanța proiectelor finanțate prin programul Anghel Saligny, care includ investiții în infrastructura de gaz metan, apă și canalizare, și care depășesc 600 de milioane de euro.

Citește și: Vaslui: Se caută ”scurgerea” subiectelor de la Bac

Printre cele mai semnificative inițiative se numără și finanțările pentru Autostrada Pașcani-Suceava, evaluată la 1,8 miliarde de euro.

Flutur a subliniat că aceste proiecte nu sunt doar inițiative ale Consiliului Județean, ci și ale primăriilor și altor instituții statale care dezvoltă investiții în județul Suceava. El a recunoscut, de asemenea, că reușitele financiare se datorează eforturilor sale și ale comunității locale, îndemnând la continuarea luptei pentru atragerea de fonduri și realizarea acestor proiecte esențiale pentru dezvoltarea județului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....