Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Pietoni și bicicliști pe aceiași pistă

Pietoni și bicicliști pe aceiași pistă. Situația din Bacău este cu adevărat îngrijorătoare. Într-un oraș în care infrastructura pentru pietoni și bicicliști nu este bine definită și gestionată, riscurile pentru siguranța publică cresc considerabil. Abandonarea lucrărilor, așa cum se menționează, nu numai complică deplasările, dar creează și un disconfort major pentru cetățeni.

Pe trotuare dispărute și fără o delimitare clară între pistele de biciclete și spațiile destinate pietonilor, se amplifică riscurile de accidente. Congestionarea traficului generată de lucrările întârziate are un impact negativ asupra calității aerului. De asemenea, are efecte negative asupra șoferilor prin predispunerea la stres datorită timpilor de așteptare.

Citește și: Vaslui: Se caută ”scurgerea” subiectelor de la Bac

În unele zone nu se mai desfășoară niciun fel de activitate, la fel ca și în intersecțiile Bacovia-Banca Națională, Vadu Bistriței, Ștefan cel Mare sau pe podul Șerbănești. În fiecare zi, șoferii sunt blocați în trafic timp de zeci de minute pe trasee care, în trecut, erau parcurse în doar câteva minute.

Este important ca autoritățile locale să comunice transparent cu cetățenii privind evoluția lucrărilor. Și totodată să propună soluții alternative pentru îmbunătățirea situației curente. De asemenea, ar fi util ca proiectele de infrastructură să prioritizeze confortul șoferilor. Și de asemenea și siguranța pietonilor și bicicliștilor. Reacția comunității ar putea ajuta la accelerarea acestor lucrări. În special prin intensificarea dialogului cu administrația locală și exprimarea nemulțumirilor în mod organizat.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....