Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Mircea Geoană lansează un atac la adresa Guvernului

Mircea Geoană lansează un atac la adresa Guvernului. Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO și posibil candidat la Președinția României, a criticat dur starea economiei românești într-o postare pe Instagram. Asta în contextul recentului Raport al Consiliului Fiscal pe 2023. Geoană a subliniat că raportul scoate în evidență probleme grave care amenință viitorul țării. Acesta a afirmat că măsurile fiscale adoptate în ultimii doi ani au eșuat în a aduce venituri suplimentare. Această critică vine la scurt timp după ce premierul Marcel Ciolacu și-a anunțat candidatura la Președinția României.

Citește și: Lasconi vs. Ciolacu.

Geoană a evidențiat faptul că România are cea mai mică rată de absorbție a fondurilor de coeziune din Europa de Est. Ceea ce împiedică dezvoltarea infrastructurii și economiei. El a atras atenția și asupra creșterii inflației, care a ajuns la 5,42%. În acest mod erodând puterea de cumpărare și afectând negativ populația și companiile. Asta mai ales în cazul celor care se confruntă cu cele mai scumpe credite din Uniunea Europeană.

Mesajul lui Geoană a fost lansat într-un moment în care Consiliul Fiscal avertizează că România trebuie să adopte măsuri urgente pentru a acoperi deficitul bugetar și că prognoza de creștere economică a guvernului pentru 2024 ar putea fi revizuită în scădere din cauza incertitudinilor economice.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!