Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Șoseaua de centură transformată în autostradă

Suceava: Șoseaua de centură transformată în autostradă

Șoseaua de centură transformată în autostradă. Ministerul Transporturilor a aprobat recent un proiect major pentru Suceava. Direcția pentru Fonduri Europene a avizat trecerea unei părți a șoselei de centură a municipiului Suceava la profil de autostradă. Decizia vine în urma necesității de a gestiona traficul intens anticipat în zonă.

Autoritățile locale au anunțat că această măsură este esențială. După finalizarea autostrăzilor A7 și A14, tronsonul de la Moara la Ițcani va fi extrem de aglomerat. Trecerea șoselei de centură la regim de autostradă va permite o mai bună gestionare a fluxului rutier și va reduce considerabil riscul de blocaje.

Citește și: Restricții de circulație la Raliul Iașului 2024

Proiectul prevede că pe anumite porțiuni de drum, viteza maximă va fi de 100-120 km/h. Acest lucru va asigura un trafic mai fluid și va scurta timpul de călătorie pentru șoferi. În plus, vor fi construite două noduri rutiere importante, care vor facilita accesul în și dinspre Suceava.

Primul nod rutier, denumit „Suceava Nord”, va asigura legătura cu DN29A, direcția Dorohoi. Al doilea nod, „Nod Suceava Vest”, va conecta șoseaua de centură cu DN2 (E85) și va oferi acces facil spre municipiul Suceava.

Acest proiect reprezintă un pas important pentru infrastructura rutieră din nordul României. Transformarea șoselei de centură într-o autostradă va contribui semnificativ la dezvoltarea regiunii și la creșterea siguranței rutiere. Implementarea sa va reduce timpul de tranzit și va îmbunătăți considerabil calitatea vieții locuitorilor din Suceava și din zonele învecinate. Lucrările sunt așteptate să înceapă în curând, odată cu finalizarea detaliilor tehnice și obținerea finanțării necesare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....