Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Suntem campioni la șomajul absolvenților

Suntem campioni la șomajul absolvenților. Datele furnizate arată o tendință pozitivă în creșterea ratei de ocupare a proaspeților absolvenți de liceu și facultate din Uniunea Europeană, care a ajuns la 83,5% în 2023, o creștere comparativ cu anul anterior. Totuși, România se află printre țările cu cea mai mare rată de șomaj în rândul tinerilor absolvenți. Aceasta are o rată de ocupare de doar 74,8%.

În cadrul UE, se observă diferențe semnificative între atât statele membre, cât și între tipurile de studii finalizate. Malta se evidențiază cu o rată de ocupare excepțională de 95,8%. Aceasta este urmată de Țările de Jos și Germania, în timp ce Italia și Grecia prezintă cele mai scăzute rate.

Citește și: Noi reguli pe aeroporturi

De asemenea, rata de ocupare este mai mare pentru absolvenții de facultate. Mai exact pentru cei care depășesc 90% în mai multe țări, comparativ cu cei de liceu.

Analizând diferențele demografice, se remarcă o ocazie favorabilă pentru bărbați, care au o rată de ocupare mai mare decât femeile în 18 dintre cele 27 de state membre.

În ansamblu, aceste date sugerează că, deși rata de ocupare în rândul proaspeților absolvenți a crescut în ultimii zece ani, disparitățile între statele membre și între sexe continuă să persiste, evidențiind o provocare importantă în sprijinul tinerilor absolvenți, în special în România.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Șapte țări membre NATO și-au exprimat opoziția...

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...