Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Ajustări la înscrierile la grădinițe

Ajustări la înscrierile la grădinițe. În această săptămână are loc etapa de ajustări în cadrul înscrierilor la grădiniță sau creșă. Etapă ce se va încheia pe 29 august. Copiii care nu au fost admiși în învățământul preșcolar în primele două etape, din lipsă de locuri sau din diferite alte motive, au șansa de a fi înscriși în această perioadă. Au prioritate cei de 4 ani și de 5 ani.

La această etapă participă copiii care au solicitat înscrierea în clasa pregătitoare din învățământul primar și nu au fost admiși. Toate acestea ca urmare a avizului negativ al CJRAE. Și de asemenea, copiii de peste 2 ani care solicită înscrierea în grupa mică din învățământul preșcolar.

Afișarea rezultatului și a numărului de locuri libere după etapa de ajustări va avea loc pe 30 august 2024. Rezultatele vor fi afișate la ora 14.00.

Citește și: Botoșani: Investiție importantă aproape de recepție

După ce se înregistrează în SIIIR toți copiii înscriși în anul școlar 2024-2025 în unitățile de învățământ preuniversitar, cu grupe de nivel preșcolar și/sau antepreșcolar, se va realiza repartizarea pe grupe. Listele cu preșcolarii vor fi publicate în zilele dinaintea începerii anului școlar sau chiar în data de 9 septembrie a.c.

Unitatea de învățământ aleasă de părinte poate fi o creșă sau grădiniță din apropierea domiciliului sau din apropierea locului de muncă. Părintele copilului poate opta pentru înscrierea în orice unitate de învățământ cu personalitate juridică, cu grupe de nivel antepreșcolar respectiv preșcolar. Condiția este ca aceasta să aibă locuri libere rămase după etapa de reînscrieri.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....