Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

TotalGaz Industrie SRL Iași va intra în patrimoniul UMB Grup

TotalGaz Industrie SRL Iași, lider naţional în producţia staţiilor de reglare-măsurare de gaz, va intra în portofoliul UMB Grup, condus de omul de afaceri băcăuan, Dorinel Umbrărescu. Miercuri, judecătorul-sindic al Tribunalului Iași a confirmat planul de reorganizare judiciară a debitorului TotalGaz Industrie SRL. Planul a fost propus de către creditorul majoritar Alexandru Teodor Umbrărescu, fiul omului de afaceri Dorinel Umbrărescu.

TotalGaz Industrie SRL Iași este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața energiei. Este lider în producţia staţiilor de reglare-măsurare de gaz. Comapnia va fi preluată de UMB Grup, condus de omul de afaceri băcăuan, Dorinel Umbrărescu.

Compania ieșeană a fost înființată în anul 1994 de către omul de afaceri Ioan Pârău având ca domeniu principal de activitate fabricarea de echipamente şi instalaţii pentru extracţia, tratarea, transportul şi distribuţia gazelor naturale: regulatoare de presiune, staţii de reglare – măsurare şi predare, staţii de uscare gaze, robinete, dispozitive de blocare, supape de blocare, supape de descărcare, odorizatoare pentru gaze, amortizoare de zgomot, arzătoare pentru gaze, filtre, filtre – încălzitoare, filtre – separatoare, încălzitoare pentru gaze, separatoare pentru gaze şi alte echipamente. Potrivit portalului Ministerului de Finanțe, în 2019, compania ieșeană înregistra venituri de peste 86 de milioane de lei. Societatea avea peste 200 de angajați. De asemenea, datoriile companiei se ridicau la peste 134 de milioane de lei.

În 2020 a intrat în insolvență

Un an mai târziu, în 2020, TotalGaz Industrie SRL Iași intra în insolvență declarând datorii de peste 230 de miliioane de lei. Pe lista creditorilor se află diferite societăți comerciale, acționari ai companiei, mai multe bănci precum și statul român prin Ministerul de Finanțe. În luna aprilie a acestui an, cei doi fii ai omului de afaceri Dorinel Umbrărescu, Alexandru Teodor și Petru Răzvan, au cumpărat peste 50 la sută din valoarea creanțelor înscrise în tabelul creditorilor pentru care au plătit aproximativ opt milioane de euro. Devenind astfel creditorul majoritar, Alexandru Teodor Umbrărescu a propus un plan de reorganizare a companiei TotalGaz Industrie SRL Iași.

Planul  a fost aprobat miercuri de judecătorul-sindic din cadrul Tribunalului Iași. Ulterior urmează fie implementată măsura de preluare a companiei ieșene de către UMB Grup. Planul de reorganizare prevede păstrarea majorității locurilor actuale de muncă, investiții în capital de lucru și dezvoltarea unor noi linii de lucru pentru a relansa activitatea companiei pe piață. ”Debitorul TotalGaz Industrie SRL îşi va conduce activitatea sub supravegherea administratorului judiciar şi în conformitate cu planul confirmat până la noi dispoziţii ale judecătorului-sindic”, se arată în soluția dispusă de Tribunalul Iași.

Citește și: Umbrărescu domină clasamentul constructorilor de autostrăzi în România

UMB Grup este condus de familia omului de afaceri băcăuan, Dorinel Umbrărescu. Din UMB Grup fac parte Tehnostrade SRL, SA&PE Construct și Spedition UMB, toate din județul Bacău. Potrivit ANAF, cele trei companii au înregistrat în anul 2023 afaceri totale de aproximativ 8,8 miliarde de lei. Acestea cumulau peste 4.700 de angajați. UMB Grup este recunoscut ca cel mai mare constructor de drumuri și autostrăzi din România.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Sâmbătă, 28 octombrie, echipa Poli Iași va...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Pe 20 și 21 noiembrie, conducerea RA...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Începând de luni, 28 octombrie, trenul de...
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Primarul Marius Pintilie a făcut anunțuri importante...