Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Hackerii au compromis contul oficial de Instagram al lanțului de fast-food McDonald’s

Hackerii au compromis contul oficial de Instagram al lanțului de fast-food McDonald’s. Pe 21 august, hackerii au compromis pagina oficială de Instagram a McDonald’s, folosind-o pentru a promova un memecoin numit „Grimace” și câștigând peste 700.000 de dolari în Solana. Postările făcute pe pagina de socializare a gigantului fast-food au generat o creștere bruscă a valorii jetonului GRIMACE, bazat pe mascota violetă a McDonald’s, de la câteva mii de dolari la 25 de milioane de dolari în doar 30 de minute.

Citește și: ”Sprijinim ferm candidatura Preşedintelui Marcel CIOLACU”

Hackerii au compromis contul oficial de Instagram al lanțului de fast-food McDonald’s

Ulterior, prețul jetonului a scăzut semnificativ, ajungând la 650.000 de dolari, pe măsură ce hackerul a vândut deținerile sale. Potrivit datelor de la serviciul de analiză blockchain Bubblemaps, hackerul a obținut inițial 75% din oferta totală a jetonului Grimace înainte de a distribui fondurile către aproximativ 100 de portofele diferite. McDonald’s a confirmat că a rezolvat problema și a cerut scuze fanilor pentru conținutul ofensator postat în perioada respectivă.

Incidentul a atras atenția asupra riscurilor semnificative asociate cu securitatea conturilor de social media ale marilor branduri. Și de asemenea la impactul pe care aceste atacuri îl pot avea asupra piețelor financiare digitale. Deși valoarea tokenului Grimace a scăzut rapid, cazul evidențiază vulnerabilitatea platformelor online și importanța măsurilor robuste de securitate cibernetică.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!