Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Vaslui: Probleme observate de IPJ în garantarea securității în unitățile școlare

Probleme observate de IPJ în garantarea securității în unitățile școlare. Reprezentanții IPJ Vaslui au constatat numeroase deficiențe în realizarea și implementarea analizelor de risc. Toate acestea la securitatea fizică în unitățile de învățământ preuniversitar. Din cele 612 unități verificate:

  • 16 sunt situate în zone izolate,
  • 31 nu au gard împrejmuitor,
  • iar 13 au iluminare necorespunzătoare.

Aproximativ jumătate din școli nu au sisteme de securitate, iar doar 43 dispun atât de pază umană, cât și de supraveghere video. Deși 203 unități au implementat măsurile stabilite în analizele de risc, 134 au reușit doar să respecte cerințele minime de securitate.

Citește și Concurs pentru ocuparea mai multor posturi vacante în cadrul Poliției Municipiului Pașcani

În anul școlar 2023-2024, au fost înregistrate 91 de infracțiuni în școli și în zonele adiacente. Majoritatea au fost acte de violență, care reprezintă 47% din total. Cele mai multe infracțiuni, 78, au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul de 13 fiind în zonele din jurul acestora. IPJ a subliniat necesitatea actualizării datelor și întocmirii dosarelor de obiectiv pentru fiecare unitate școlară înainte de începutul anului școlar 2024-2025, pentru a crea un sistem de protecție mai eficient și a spori siguranța elevilor și a personalului didactic.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Lucrările pentru cel mai mare parc eolian...

octombrie 25, 2024

Premierul Marcel Ciolacu a participat ieri la...

octombrie 25, 2024

Un angiograf de ultimă generație, extrem de...