Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Traficul de pasageri la Aeroportul Iași sub valorile record de anul trecut

Traficul de pasageri la Aeroportul Iași sub valorile record de anul trecut

Traficul de pasageri pe Aeroportul Iași rămâne sub nivelul înregistrat anul trecut, în ciuda creșterii față de luna iunie. În luna iulie, Aeroportul Iași a înregistrat peste 215.000 de pasageri, cu 8.500 mai mulți decât în iunie. Cu toate acestea, traficul este cu 14% mai mic față de iulie 2023. Începând din aprilie, numărul de călători a fost mai mic decât anul trecut, o situație anticipată de conducerea aeroportului.

Principalul motiv al acestei scăderi este revizia flotei Wizzair, operatorul principal de la Iași. Aproximativ un sfert din flota Wizzair a intrat în revizie, afectând astfel traficul pe aeroport. Deși la nivel național traficul de pasageri a crescut cu 6,5% față de iulie 2023, Aeroportul Iași, alături de Cluj și Timișoara, a fost în regres.

Citește și: Noi locații de distribuire a cardurilor electronice CTP pentru pensionari

În contrast, Aeroportul Otopeni din București a înregistrat o creștere semnificativă, de la 1,42 milioane de pasageri în iulie 2023 la 1,57 milioane anul acesta. Aeroportul din Bacău a avut, de asemenea, o creștere remarcabilă, de trei ori mai mulți călători decât anul trecut.

Pe de altă parte, din toamnă, Aeroportul Iași va introduce noi curse aeriene. Începând cu 15 septembrie, Animawings va oferi zboruri către București. FlyLili va începe curse către București pe 29 septembrie și va adăuga patru zboruri săptămânale către München. Wizzair va redeschide ruta spre Malmö, Suedia, începând cu 29 octombrie, oferind două zboruri pe săptămână.

Aceste noi curse ar putea contribui la creșterea traficului pe Aeroportul Iași, în contextul unei perioade dificile. Aeroportul speră să își recâștige poziția pe piața regională în lunile următoare. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...