Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Miliardarul Ștefan Vuza și-a exprimat interesul pentru sistemul de termoficare din Iași

Miliardarul Ștefan Vuza și-a exprimat interesul pentru sistemul de termoficare din Iași. Sistemul de termoficare al Iașului ar putea fi preluat de miliardarul Ștefan Vuza. Prin intermediul firmei Chimcomplex SA, acesta este singurul ofertant la licitația organizată de Primăria Iași pentru concesionarea sistemului pe o perioadă de cel puțin 10 ani. Chimcomplex, lider național în producția de produse chimice, a avut în 2022 o cifră de afaceri de 2,2 miliarde lei și un profit de aproape 270 milioane lei.

Oferta lui Vuza pentru preluarea sistemului de termoficare nu a fost încă publicată, dar este singura primită, ceea ce sugerează că nu există alți concurenți. Noul ambulatoriu va include investiții de aproape 85 milioane euro, din care fonduri europene reprezintă 70,5 milioane euro.

Citește și: Traficul de pasageri la Aeroportul Iași sub valorile record de anul trecut

Dacă oferta va îndeplini cerințele tehnice, contractul de concesiune ar putea fi semnat.

Ștefan Vuza, cu o avere estimată la 4,9 miliarde lei, a declarat că strategia Chimcomplex include investiții în energie verde și decarbonizare, aliniindu-se planurilor de modernizare a sistemului de termoficare din Iași. Valoarea totală a concesionării sistemului este estimată la peste un miliard de euro. Estimările sugerează o cifră de afaceri de 3,1 miliarde lei în primii 10 ani. Și de asemenea o posibilă creștere a prețului gigacaloriei, afectând atât populația, cât și consumatorii noncasnici. Sursa: ziaruldeiasi.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...