Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Botoșani: APIA a demarat monitorizarea terenurilor agricole

APIA a demarat monitorizarea terenurilor agricole. APIA Botoșani a început monitorizarea suprafețelor agricole pentru Campania 2024, utilizând datele furnizate de sateliții Sentinel din cadrul programului Copernicus. Acest sistem de monitorizare are rolul de a verifica condițiile de eligibilitate pentru cererile de sprijin ale fermierilor, asigurându-se astfel gestionarea corectă a cererilor pentru toate intervențiile legate de suprafață finanțate din FEGA și FEADR.

Monitorizarea va ajuta la identificarea și clarificarea neconformităților. Precum prezența unor culturi neautorizate, modificarea categoriei suprafeței agricole sau utilizarea neeligibilă a terenurilor.

Citește și: Kaufland implementează noi stații de schimbare a bateriilor pentru vehicule electrice

APIA a demarat monitorizarea terenurilor agricole

APIA Botoșani face pași importanți pentru a se asigura că cererile de sprijin ale fermierilor sunt procesate corect și la timp, înainte de începerea plăților în avans programate pentru 16 octombrie 2024.

În acest sens, agenția a anunțat că va fi disponibilă pentru fermieri pe 24 și 25 august 2024. În această perioadă angajații săi vor fi prezenți la serviciu pentru a discuta și clarifica orice neconformități identificate în cadrul monitorizării.

Această inițiativă este esențială pentru a preveni eventualele întârzieri și pentru a asigura o gestionare eficientă a cererilor. Totodată, contribuie la menținerea ritmului de lucru necesar pentru ca plățile să fie realizate la timp. Prin oferirea acestei oportunități de dialog direct, APIA nu doar că sprijină fermierii în rezolvarea problemelor curente, dar și îi ajută să se pregătească mai bine pentru sezonul agricol următor. Totodată, asigură continuitatea și stabilitatea în procesul de finanțare. Astfel, această acțiune reflectă angajamentul agenției de a susține sectorul agricol printr-o colaborare strânsă și eficientă cu beneficiarii.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...