Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Din toamnă, elevii își vor putea nota profesorii

Din toamnă, elevii își vor putea nota profesorii. Elevii au cerut, Ministerul a aprobat. Este vorba despre fișa de feedback față de profesori care a fost inclusă în Statutul Elevului și pe care copiii o completează anonim.

Fișa de feedback și metodologia de acordare a acestuia au fost publicate în Monitorul Oficial încă din anul 2021. Însă abia acum au fost incluse și în Statutul Elevului. Această decizie de includere în Statut a fost luată la cererea reprezentanților elevilor care, spun ei, își doresc o comunicare mai bună, mai eficientă și mai transparentă cu cadrele didactice. Copiii vor, de asemenea, să beneficieze realmente de acest drept. Spunem asta pentru că măsura, deși se află în vigoare de trei ani, a fost pusă în practică de foarte puțini dascăli. 

În document, chiar la început, elevilor li se explică ce este acest formular. „Sunteți invitați oferiți feedback cu privire la activitatea la clasă. E recomandat ca feedback-ul să fie obiectiv, limbajul decent, iar opiniile exprimate să fie justificate.

Citește și: Vom călători în SUA fără viză?

Această fișă este anonimă și poate fi completată electronic sau în format tipărit”.

Apoi, elevii trebuie să completeze două câmpuri cu numele disciplinei și al profesorului care o predă.

Urmează lista propriu-zisă cu 16 afirmații, pe care elevii trebuie să le noteze de la 1 la 5, unde 1 înseamnă dezacord, sau „în foarte mică măsură”, iar 5 înseamnă acord sau „în foarte mare măsură”.

Formularul include și două câmpuri pentru răspunsuri deschise. De asemenea și locuri în care elevii se pot exprima liber și pot scrie ce nu merge. Primul este despre cum ar vrea ei să fie la această disciplină atmosfera sau profesorul: „Mi-aș dori ca la această disciplină să…”. După care al doilea câmp este un mesaj transmis profesorului: „Dacă ar fi să spui profesorului un gând după acest semestru, care ar fi acesta?”. La final, elevul trece procentajul de ore la care a fost prezent în semestrul în care acordă feedback.

Mai mult, pe adevarul.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!