Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Brâul Maicii Domnului va sosi miercuri la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi

Brâul Maicii Domnului va sosi miercuri la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi. Miercuri, 28 august, la ora 17:00, Brâul Maicii Domnului și un fragment din Moaștele Sfântului Nectarie de Eghina vor sosi din Grecia la Mănăstirea Sihăstria Râșcăi. Această aducere coincide cu seara prăznuirii Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul. Aceasta este dedicată sărbătorii Sfântului Ierarh Ioan de la Râșca și Secu, ocrotitorul așezământului, care se celebrează pe 30 august.

În contextul acestei sărbători, vineri va avea loc și sfințirea paraclisului dedicat Icoanei Maicii Domnului Prodromița. O lucrare importantă pentru comunitate. La evenimentul din 30 august, când Mănăstirea Sihăstria Râșcăi celebrează Hramul Sfântului Ioan de la Râșca și Secu, Paraclisul cu Hramul „Prodromița” va fi sfințit de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de alți șapte ierarhi.

Vezi și: 3,5 milioane de euro pentru extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare.

Relicvele vor fi expuse spre închinare până pe 3 septembrie, oferind credincioșilor oportunitatea de a se ruga și a cinsti aceste odoare sfinte. De asemenea, mănăstirea va organiza slujbe speciale și momente de rugăciune în cinstea acestor sfinte relicve. Această vizită este considerată o mare binecuvântare pentru comunitatea locală și pentru toți cei care vor veni să se închine.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...