Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Bacău: Up-grade la salariile din Primărie

Up-grade la salariile din Primărie. Salariile angajaților Primăriei Bacău și ai instituțiilor subordonate continuă să crească. Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a propus din nou o majorare semnificativă. La doar 9 luni de la ultima creștere, funcționarii și personalul contractual ar putea beneficia de o majorare de 30% a salariilor, iar Consiliul Local Bacău va discuta propunerea de creștere cu 10% în cadrul ședinței din 30 august.

Această inițiativă vine ca o reacție la creșterea costurilor de trai și a prețurilor la produsele de consum și energie, fiind negociată cu sindicatul instituției. Conform proiectului, salariile funcționarilor se vor ajusta semnificativ, arhitectul-șef putând atinge un salariu de bază de 20.130 de lei, iar un director executiv 19.800 de lei. Salariile consilierilor variază de la 3.445 de lei la 13.561 de lei, în funcție de gradație, în timp ce muncitorii necalificați vor primi între 4.785 lei și 7.232 lei.

Citește și Vaslui. Instruiri militare cu armament de luptă, în apropierea localității Bârlad

Comparativ cu salariile din 2020, acestea sunt aproape duble. Toate acestea în condițiile în care recent s-a realizat o majorare de 20% în urma ajustării cu salariul minim pe economie.

De asemenea, în ultimii ani, angajații care au lucrat la proiectele pe fonduri europene au beneficiat de sporuri importante. Acestea au depășit 1 milion de euro. Chiar dacă multe din aceste proiecte au fost ratate și fondurile europene nu au fost accesibile.

În concluzie, majorările salariale frecvente și sporurile semnificative reflectă o preocupare pentru bunăstarea salariaților. Dar și provocările legate de gestionarea proiectelor și fondurilor publice. Aceste aspecte ridică, de asemenea, întrebări legate de sustenabilitatea financiară a acestor măsuri pe termen lung.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 24, 2024

ANOFM organizează în luna noiembrie 93 de...

octombrie 24, 2024

Peste 100.000 de copii din județul Vaslui...

octombrie 24, 2024

Patinoarul din Parcul Regional de Agrement Turistic...

octombrie 24, 2024

Militar judecat pentru trafic de droguri. Un...