Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Restricții de apă impuse în 658 de localități din cauza secetei severe

Restricții de apă impuse în 658 de localități din cauza secetei severe. Din cauza secetei severe, 658 de localități din România se confruntă cu restricții de apă, a anunțat Administrația Națională „Apele Române” (ANAR). Dintre acestea, 270 nu au sisteme centralizate de apă și se bazează pe fântâni care au secat. În plus, două râuri, Glavacioc și Sabar, din zona hidrografică Argeș-Vedea, au secat complet.

Cele mai afectate sunt județele Botoșani, Vaslui, Iași și Vrancea. În prezent, 388 de localități, inclusiv 8 orașe și municipii, dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă, dar se confruntă cu deficit de apă, alimentarea fiind asigurată cu dificultate și cu restricții temporare.

Citește și: Începând cu 1 octombrie pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate

Cele mai multe localități afectate fără sisteme centralizate sunt în județele Botoșani (154), Vaslui (60) și Bacău (18). Coeficientul de umplere al principalelor 40 de lacuri de acumulare este de 75%, iar volumul de apă a scăzut de la 3,5 miliarde de metri cubi la începutul lunii iulie la 3,27 miliarde de metri cubi. Debitele Dunării sunt sub media multianuală, iar 49 de localități de pe fluviu se află în faza de atenționare-avertizare. Totuși, alimentarea cu apă pentru centrala nucleară Cernavodă nu este afectată.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii intră în vacanță. Elevii din România...