Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Rezultate BAC de toamnă: Cea mai mică rată de promovare din ultimii cinci ani

Rezultate BAC de toamnă: Cea mai mică rată de promovare din ultimii cinci ani. Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat, sesiunea din toamnă, au fost publicate azi de Ministerul Educației. S-a înregistrat cel mai mic număr de candidați înscriși din ultimii 20 de ani și cea mai mică rată de promovare din ultimii cinci ani.

33.676 de candidați s-au înscris la sesiunea din august a examenului de a Bacalaureat. E cel mai mic număr de candidați înscriși din ultimii 20 de ani. Dintre ei, doar 28.016 s-au prezentat la probele scrise.

65,47% dintre ei fac parte din promoția care a terminat liceul anul acesta. E cel mai mic număr de candidați din promoția curentă care s-au înscris să dea bacul în toamnă din ultimele două decenii.

Anul trecut, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat, s-au înscris 33.974 de candidați, în 2022 au fost 34.823.

În sesiunea de toamnă de anul acesta au fost eliminați 48 de candidați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Eu nu vor mai putea să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Citește și: Angajații din România beneficiază de zece zile libere pe an, pe lângă concediul de odihnă

Cel mai mic număr de participanți, cu excepția acestui an, a fost înregistrat în 2004.

Când s-au înscris 33.724 de candidați. Cel mai mare număr a fost înregistrat în 2011, când 110.708 de candidați s-au înscris la sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat.

29,3% din cei care au susținut examenul au reușit să îl promoveze. Din cei 8.206 care au promovat, 5.855 de candidați sunt din promoția 2024, iar 2.351 sunt din promoțiile anterioare.

Anul trecut, la sesiunea din august, 29,8% dintre candidați au promovat examenul, iar în 2022, rata de promovare a fost de 32,5%.

Contestațiile pot fi depuse astăzi în intervalul 12:00-18:00, atât în format fizic, cât și electronic, pe adresele de e-mail comunicate de licee sau de centrele de examen.

Sesiunea din august de anul acesta e a treia sesiune de Bac în care lucrările candidaților au fost sunt scanate și corectate digital la nivel național.

Rezultatele finale vor fi afișate în data de 30 august.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!