Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Un sfert din candidati au luat BAC-ul

Un sfert din candidati au luat BAC-ul. Rata de promovare a Bacalaureatului de toamnă 2024 este de doar 24,4%, potrivit datelor inițiale publicate de Ministerul Educației, informează Edupedu.ro. Aceasta este cea mai scăzută rată din ultimii șapte ani.

Conform datelor analizate de Edupedu.ro, promovabilitatea din acest an reprezintă un minim istoric recent. Calculele au fost realizate pe baza informațiilor furnizate de Ministerul Educației, publicate luni la prânz.

În această sesiune, 8.206 candidați au reușit să obțină medii de 6 sau peste, îndeplinind astfel condiția necesară pentru promovarea examenului. Rezultatele inițiale sunt disponibile pe platforma bacalaureat.edu.ro.

Citește și Apavital întrerupe miercuri furnizarea apei potabile la Târgu Frumos

Numărul total de absolvenți înscriși la această sesiune a fost de peste 33.600. Dintre aceștia, aproape două treimi, adică 65,47%, provin din promoția curentă, conform datelor oferite de Ministerul Educației.

Acest procent de promovare scăzut reflectă dificultatea examenului sau poate indica o pregătire insuficientă a candidaților. Rata de promovare este un indicator important al performanței sistemului educațional, iar aceste rezultate ar putea declanșa o serie de analize și măsuri pentru îmbunătățirea situației.

Comparativ cu anii anteriori, rezultatele din 2024 atrag atenția asupra unor probleme posibile în pregătirea elevilor. În contextul acestor rezultate, este de așteptat ca autoritățile să evalueze situația și să propună soluții pentru a sprijini viitorii candidați.

Articolul complet pe edupedu.ro.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Elevii din România încep vacanța de toamnă...

octombrie 24, 2024

Investiții majore în Portul Constanța: proiect feroviar...