Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Insule ecologice în tot municipiul

Insule ecologice în tot municipiul. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat semnarea a două contracte pentru montarea a 100 de insule ecologice în oraș, în colaborare cu Ministerul Mediului și firma Perpetuum Impex Ro din Cluj, câștigătoare a licitației. Proiectul include 45 de insule ecologice de tip 1. Acestea au o capacitate de 1,1 metri cubi. Și de asemenea, 55 de insule de tip 2, cu o capacitate de 3 metri cubi. Valoarea totală a contractului se ridică la 6,897 milioane lei, inclusiv TVA.

Lungu a specificat că locațiile insulelor au fost deja stabilite în toate cartierele, în funcție de spațiul disponibil. Acestea vor fi distribuite după cum urmează:

  • 20 în Obcini,
  • 28 în George Enescu,
  • 9 în Zamca,
  • 21 în Centru și în Burdujeni,
  • Cu detalii pentru mai multe sub-zone.

Primarul a precizat că în cartierul Ițcani nu se vor monta insule ecologice în această etapă, deoarece proiectul vizează doar spațiile de codomeniu asociate blocurilor.

Citește și: PSD are argumente pentru români în perioada electorală

Insulele ecologice vor avea cinci compartimente pentru colectarea deșeurilor: biodegradabile, sticlă, plastic, hârtie și carton, cu mențiunea că deșeurile menajere nu vor fi acceptate. Un aspect inovator al acestui proiect este digitalizarea insulelor, accesul făcându-se pe baza unei cartele pentru fiecare apartament, asigurând astfel o gestionare eficientă a deșeurilor.

Lungu a subliniat importanța respectării regulilor de către cetățeni pentru o colectare eficientă a deșeurilor și a menționat că Suceava este un model de bune practici în gestionarea waste-ului, având deja implementate platforme îngropate și semi-îngropate. Acest nou pas cu insulele ecologice va contribui la îmbunătățirea sistemului de gestionare a deșeurilor în municipiu.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....