Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Bani pentru reabilitarea Colegiului ”Dimitrie Cantemir”

Bani pentru reabilitarea Colegiului ”Dimitrie Cantemir”. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat un proiect major de reabilitare energetică pentru Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”. Valoarea proiectului este de 4,323 milioane de euro. Joi, Consiliul Local va aproba indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect.

Reabilitarea va cuprinde toate clădirile colegiului, inclusiv clădirea principală, internatul, cantina și sala de sport. Lucrările sunt ample și includ schimbarea tâmplăriei și ușilor. Sistemul de încălzire va fi înlocuit. De asemenea, se va schimba iluminatul public. Vor fi realizate și alte lucrări esențiale pentru eficiența energetică.

Citește și: Bani de la Guvern pentru reabilitarea conacului Casa Roset Catargiu din Răducăneni

Proiectul este cel mai mare din oraș ca valoare și volum. Reabilitarea energetică a colegiului este o prioritate, fiind parte dintr-un efort mai amplu de modernizare a unităților de învățământ din Suceava. Ion Lungu a subliniat importanța acestui proiect, menționând că și Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” se aliniază astfel altor licee și colegii din oraș care au beneficiat de lucrări similare.

Este un pas important pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu și locuit pentru elevi. Prin aceste lucrări, clădirile colegiului vor fi aduse la standarde moderne, contribuind la economisirea energiei și la reducerea costurilor de întreținere. Proiectul demonstrează angajamentul autorităților locale pentru educație și mediul înconjurător. Investiția în reabilitarea energetică este esențială pentru asigurarea unui mediu propice educației.

Suceava continuă să își modernizeze infrastructura educațională, iar acest proiect este un exemplu clar al eforturilor depuse. Elevii și personalul Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” vor beneficia de pe urma acestor îmbunătățiri, care vor crea un mediu mai confortabil și eficient. Aceasta este o investiție în viitorul educației din Suceava.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

octombrie 25, 2024

Ciolacu – „Regiunea are nevoie urgentă de...

octombrie 25, 2024

Spitalul Județean va primi primul angiograf performant....