Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

De interes

Fermierii vor beneficia de despăgubiri de 3000 lei pe hectar pentru daunele cauzate de secetă

Fermierii vor beneficia de despăgubiri de 3000 lei pe hectar pentru daunele cauzate de secetă. Județele din Moldova, grav afectate de secetă, vor beneficia de despăgubiri de 3000 lei pe hectar. Toate acestea pentru culturile distruse, conform unui anunț al ministrului Agriculturii, Florin Barbu. Măsura este destinată să sprijine legumicultorii și va intra în vigoare pentru a compensa pierderile cauzate de lipsa precipitațiilor.

Florin Barbu a explicat că s-a dezvoltat un mecanism de asigurare pentru 7 milioane de hectare de culturi de toamnă și primăvară, colaborând cu mediul bancar și ASF.

Citește și: Bani de la Guvern pentru reabilitarea conacului Casa Roset Catargiu din Răducăneni

Acest sistem de asigurare va permite despăgubiri de până la 3000 lei pe hectar și va ajuta la deblocarea creditării pentru fermierii români, care se confruntă anual cu secete severe.

Fondurile necesare sunt asigurate parțial printr-o contribuție de 3% din subvenția fermierilor, completată cu aproximativ 17 milioane de euro anual din partea Uniunii Europene și o contribuție suplimentară de la bugetul de stat. Acest mecanism reflectă angajamentul Guvernului de a sprijini sectorul agricol. Și de asemenea, de a oferi un suport esențial în fața provocărilor climatice.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!